6724 Szeged, Bakay Nándor u. 50. | gemmaiskolakft@gmail.com | 06 62 / 891-800

Keresés
Close this search box.

Fenntartó

Rólunk

Mi is a GEMMA Központ? A Központ Fogyatékossággal élő gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozó intézmények és szolgáltatások összefoglaló neve. Intézményei a Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola és Készségfejlesztő Iskola (rövid neve: Fejlesztő Iskola) és a Fogyatékossággal Élő Személyek Nappali Intézménye, mint szociális intézmény. A Központhoz tartoznak továbbá különböző szolgáltatások, valamint szorosan együttműködünk a különböző támogatókkal.

A GEMMA Központ 2010-ben jött létre, néhány szakember kezdeményezésére, akik az addigi munkájuk során szembesültek azzal az óriási igénnyel és ugyanakkor hiányossággal is, amely a fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő családokat érintette.

Amíg egy ép gyermeket nevelő család több tucat óvoda, iskola, egyéb intézmény közül választhat lakóhelyéhez közel, addig a fogyatékossággal, különösen a súlyos halmozott fogyatékossággal élő gyermekeknek nem sok lehetőségük van, még nagyobb vidéki városokban sem. Így volt ez Szegeden is, ahol a helyzetet felismerve és felvállalva, pár szakember és néhány érintett szülő összefogásával alakult meg a „GEMMA KÖZPONT”.

Fenntartója a kezdetekben a Szivárvány Autizmus Egyesület volt, majd ahogy nőtt, fejlődött a központ, szükségessé vált a fenntartóváltás, így 2015-ben létrehoztuk a GEMMA ISKOLA Nonprofit Közhasznú Kft.-t, amely 2016. szeptember 01-től fenntartója a GEMMA Központnak.

A GEMMA ellátási területe egész Csongrád-Csanád vármegye, így számos településéről érkeznek diákok, ellátottak a Központba.

A kezdeti 12 fős gyermeklétszám és a Szőregen található 230 nm2-es épület helyett, ma már két telephelyen több mint 4200 nm2-en, egyre modernebb környezetben, több mint 130 család életében van napi szinten jelen a GEMMA, közel 80 fős munkatársi gárdával.

Megszakítás