6724 Szeged, Bakay Nándor u. 50. | gemmaiskolakft@gmail.com | 06 62 / 891-800

Keresés
Close this search box.

KOFA (Komplex Fogyatékos Ellátásért Alapítvány)

A Komplex Fogyatékos Ellátásért Alapítvány 2019-ben alakult Szegeden, 2022-ben átalakult az alapítvány új kuratóriumi tagokkal.

Az alapítvány helyileg Szegeden a Gemma Központ épületében működik. A kuratóriumnak három tagja van Szabó Tamás kuratóriumi elnök, Farkas Zsuzsanna és Czmarkó Nóra Eszter alapítványi tagok. Az alapítvány ezen felül sok külső segítséget kap a Gemma Központba járó gyermekek szüleitől.

A Komplex Fogyatékos Ellátásért Alapítvány célja a Gemma Központ intézményeibe járó gyermekek, fiatal felnőttek minél magasabb szintű ellátásának biztosítása, ezen intézmények támogatása, fejlesztése.

Az alapítvány tevékenysége, támogatók, pályázati források felkutatása az Alapítvány fenntartására és az általa nyújtott szolgáltatások bővítésére és működtetésére. A szociális tevékenység, a családsegítés, a nevelés és oktatás, az ismeretterjesztés alapvető fontosságú az alapítvány életében. Fő tevékenységei között kiemelt jelentőségű a halmozottan sérült gyermekek egészségének megőrzése, javítása, rehabilitációjának, rehabilitációs foglalkoztatásának elősegítése, a gyermekek képességfejlesztése, társadalmi beilleszkedésének, esélyegyenlőségének elősegítése. Közvetett célja a gyermekek családjainak támogatása, a családok terheinek csökkentése, életminőségük javítása által.  Az alapítvány fő tevékenységi köréhez tartozik továbbá az intézményen belüli fejlesztő foglalkoztatás. Az iskolarendszerben még gyermekként, majd onnét fiatal felnőttként kikerülő fogyatékossággal élő, de munkavégzésre alkalmas személyek számára fejlesztő foglalkoztatást biztosítunk elsősorban az érintettek mentális és lelki egészsége érdekében. A fogyatékkal élő gyermekek ellátása, fiatal felnőttek fejlesztő foglalkoztatása nagy segítség az érintett családtagok részére, akik ezáltal nagyobb eséllyel tudnak integrálódni, reintegrálódni a munkaerőpiacra. 

 

A Komplex Fogyatékos Ellátásért Alapítvány (KOFA)

 Elérhetősége: 6724 Szeged, Bakay Nándor utca 50.

Adószáma: 19226415-1-06

 

Telefonszám: 06/62/891-800

E-mail cím: kofa.alapitvany@gmail.com

 

 

 

 

Megszakítás