6724 Szeged, Bakay Nándor u. 50. | gemmaiskolakft@gmail.com | 06 62 / 891-800

Keresés
Close this search box.

GEMMA Sérült Gyermekekért Szülői Egyesület

Az egyesület 2015-ben azzal a céllal alakult, hogy egy nagy közösséget alkotva, a családok, a gyerekek és felnőttek érdekeit képviselni tudjuk. Valamint olyan hiánypótló szolgáltatásokat, programokat próbáljon nyújtani a fogyatékossággal élő gyermekeket és fiatalokat nevelő családoknak, amelyek nagyon nehezen vagy egyáltalán nem érhetők el számukra Csongrád megyében.

Mivel szülői egyesületről van szó, így nagy hangsúlyt fektetünk a személyes kapcsolatra, a folyamatos visszajelzések begyűjtésére és értékelésére.

A családi napok, a rendezvényeink és az egyéni találkozások, beszélgetéseket, lehetővé teszik a problémák megbeszélését.

 

Az egyesület célja:

A Gemma Központba járó, fogyatékossággal élő gyermekek és az őket ápoló szülők, felnőttek, hozzátartozók segítése, támogatása, továbbá ezen személyek érdekeinek a védelme.

 

Az egyesület tevékenysége:

A halmozottan sérült gyermekek, felnőttek családjainak speciális segítése, támogatása családsegítés keretében.

A célcsoportba tartozó személyek érdekeinek védelme a jogalkotó és jogalkalmazó szervek előtt.

Kapcsolattartás és együttműködés a hasonló célú és tevékenységet folytató civil érdekvédelmi szervezetekkel.

A célcsoportba tartozó hátrányos helyzetben lévő gyermekek kis közösségeinek, családias körülményeinek a megteremtéséhez való segítségnyújtás.

A célcsoportba tartozó személyek jobb életminőségének elősegítése, életminőségük javítása, speciális helyzetükre tekintettel.

A szülők, szakemberek és laikus segítők együttműködésén alapuló közösség kialakítása és támogatása.

A célcsoportba tartozó személyek és családjaikra vonatkozó általános és specifikus jogszabályok megismertetése az érintettekkel, e jogok érvényesítésében szakmai segítségnyújtás, képviselet.

A célcsoportba tartozó gyermekek integrációját segítő programok szervezése.

 

Megszakítás